MENU
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Het Nieuwe Salontrio

Het Nieuwe Salontrio werd in 2018 in Detmold opgericht. Sindsdien hebben deze drie musici als doel de vergeten salonmuziek, van ondermeer Oelschlegel en Komzák, weer tot leven te brengen. Zo traden ze onder andere op tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Adelsvereniging Nedersaksen en speelden ze in de kapel in Briest op het landgoed van de familie Bismarck. Meerdere concerten in Bergkirchen en Burg Schwalenberg evenals een cd-opname staan voor seizoen 20/21 op de planning.

Sebastian Kuleschow kreeg zijn eerste vioollessen bij Mikhail Gurewitsch in Detmold, voordat hij verder studeerde bij Mayumi Seiler en Jacob Milkis aan de Glenn Gould School, The Royal Conservatory, Canada. Op dit moment rond hij zijn opleiding af bij professor Eckhard Fischer aan de Hochschule für Musik in Detmold. Sebastian won meerdere prijzen in binnen- en buitenland, waaronder de 1e prijs bij de 4th LISMA International Music Competition in New York. Sinds 2013 werkt hij als concertmeester bij verschillende projectorkesten. Sebastian bespeelt een viool van Giovanni Bianchi, Florence anno 1747.
sebastiankuleschow.jimdofree.com

Peter Schneider, cello, studeerde bij Ordeo Mandozzi in Wenen en Zürich, met Marco Ylönen aan de Sibelius Academie in Helsinki en aan de universiteit Wenen bij Reinhard Latzko en Robert Nagy en bij Xenia Jancovic aan de Hochschule für Musik in Detmold. Op dit moment studeert hij Master Solist bij Andreas Arndt, evenals in Detmold. Hij won meerdere prijzen bij internationale concoursen, onder andere 1e prijzen bij het Internationale Muziekforum Madeira en het Internationale Muziekconcours Stockholm. In 2017 ging Peter op tournee met het ARCO-kwartet naar Japan, waar ze tijdens het slotconcert van het Japans-Weens Vioolfestival en voor de Nipponfoundation in Tokio optraden. Sinds augustus 2017 is hij cellist bij de Bielefelder Philharmoniker.  Peter bespeelt Nicolas Vuillaume Cello uit 1851.

Zoë Knoop, harp, studeerde bij professor Godelieve Schrama aan de Hochschule für Musik in Detmold. Ze trad meerdere malen als solist met orkest op, onder andere in het fluit-harpconcert van Mozart en het hedendaagse harpconcert van Roel van Oosten. In seizoen 17/18 was ze als academist verbonden aan de Duisburger Philharmoniker en sindsdien speelt ze regelmatig bij verschillende orkesten in binnen- en buitenland. De afgelopen jaren nam ze meerdere nieuwe composities van de Duitse komponist Matthias Bonitz op, welke bij het label Encora uitgebracht werden. Sinds 2016 werkt Zoë nauw samen met de schrijver, recitator en regisseur Jörg Maria Welke. Voor de producties “Farben einer Nacht” en “Ich bin’s – Eine lyrisch musikalische Hommage an Blixa Bargeld” arrageerde, improviseerde en speelde in het geheel de muziek. Zoë bespeelt een Salvi Iris uit 2017, gefinancieerd met behulp van Stichting Eigen Muziekinstrument.

 

Burg Schwalenberg, Jessica Stanitzek

Om direct met Het nieuwe Salontrio contact op te nemen kunt u mailen naar: das.neue.salontrio.2018-anti-bot-bit@gmail.com