MENU
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Biografie

Zoë Knoop (geboren 1994, Zutphen) begon haar muzikale loopbaan op 7 jarige leeftijd met pianolessen bij Esther Scheerder. Haar eerste harplessen kreeg ze op haar 11de van Maaike Bosscher in Zutphen. Vanaf 2008 tot 2012 zat ze in de Jong Talentenklas en de vooropleiding van het Artez conservatorium in Arnhem bij Manja Smits. In Juli 2016 sloot ze haar Bachelor aan de Hochschule für Musik Detmold (DE) af en studeert verder als Master Solist bij prof. Godelieve Schrama.

 

Ze volgde meerdere masterclasses bij o.a. Assia Cunego, Masumi Nagasawa, Frédérique Cambreling, Sivan Magen, Alice Giles en Andrew Lawrence King.

Naast solo harp speelde ze onder andere in het JeugdOrkest Nederland, het Landes JugendOrchester NRW en Bremen, het NJO Kamer- en Symfonieorkest, Het Gelders Orkest en het Staatsorkest Braunschweig, wat haar naar vele landen bracht waaronder Schotland, Italië, Slovenië en Letland.

 

Zoë vormt een duo samen met fluitiste Maartje Valk, met wie zij regelmatig optredens verzorgt. In maart 2013 wonnen ze de ensemble-aanmoedigingsprijs voor hun optreden op het Prinses Christina Concours.

 

In de zomer van 2015 soleerde ze in het Concerto for Harp and Orchestra van de Nederlandse componist Roel van Oosten met het Nijmeegs Studentenorkest.

 

In 2015 en 2016 bracht zij met het Mondsandkwartet de stukken ‘Mondesaufgang’ en ‘Durchwachte Nacht’ voor mezzosopraan, viool, cello en harp, van de Duitse componist Mathias Bonitz in première. In augustus van dit jaar verscheen hun eerste CD.